SHAWL JOJET – CANTIK & MURAH. BELI ONLINE

by Sweet Hijab on June 1, 2010

in Shawl

Teringin nak pakai shawl jojet??

Kain jojet tak senipis shawl chiffon and ia mudah dipakai^^

Feel free to browse my collection^^

PRICE:

1-2 for rm10 each
3 n abv for rm9.50 each
New Design release….

material: JORJET

TO PLACE UR ORDER KINDLY PLZ MSG KAT MY INBOX AT FB http://www.facebook.com/farah.sweethijab WIF UR NAME, ADDRESS, PHONE NUMBER N CODE ITEM.

SHAWL CHIFFON

by Sweet Hijab on June 1, 2010

in Hijab

Ingin tampak kasual dan ranggi dalam masa yang sama?

Shawl adalah pilihan yang tepat^^

Mudah dipakai dan boleh digayakan dengan pelbagai style.

So, gurls… check out these shawls..^^

Banyak pilihan yang menarik

PRICE:

1-2 for rm10 each
3 n abv for rm9.50 each
New Design release….


material: chiffon

TO PLACE UR ORDER KINDLY PLZ MSG KAT MY INBOX AT FB http://www.facebook.com/farah.sweethijab WIF UR NAME, ADDRESS, PHONE NUMBER N CODE ITEM.

ARTPRINT SYRIA

by Sweet Hijab on June 1, 2010

in Hijab

Salam semua^^ check out these beautiful ARTPRINT SYRIA

It’s ur turn to shine ^^

Price:

RM 38 (outer + inner)

material quality lycra ^^

booking : Msg me ur name, address, phone number n code item. hope to hear from u soon ^^ thanx

Sekarang sudah masuk tahun 2010. Pelbagai trend dan fesyen tudung berubah mengikut tahun.

Selain Tudung Lycra, Tudung Syria juga menjadi kegilaan kaum wanita masa kini, lebih-lebih lagi golongan remaja. Ini kerana ia mudah dipakai dan juga boleh dipelbagaikan hanya dengan menukar anak tudung syria.

Ini menjadikan ia lebih menarik dah boleh digayakan dengan pelbagai cara. Anak tudung syria yang boleh didapati dan dibeli secara berasingan menjadikan ia lebih murah. Tidak perlu membeli satu set sekaligus.

Walaupun ada yang kurang selesa dengan tudung syria kain lycra yang pendek, ada juga jenis tudung syria labuh. Walaupun ia sukar ditemui, pasaran dan demand tetap ada. Kain cotton, t-shirt, jersey, plain, kosong, hajaba, koleksi safura, chiffon, diamond dan tudung syria bercorak juga diminati segolongan wanita.

Design dan fesyen tudung syria berasaskan kain lycra yang terkini dan terbaru boleh didapati di SweetHijab.com. Selain menjual secara retail, kami juga menawarkan tudung syria berserta anak tudung syria secara borong. Jangan bimbang untuk membeli secara online, kerana kami berpengalaman dalam menguruskan penjualan dan penghantaran secara profesional. Jualan dan harga tudung kami adalah kompetitif.

Sila hubungi kami di page Contacts untuk maklumat lanjut.

Tunggu untuk kami upload gambar tudung syria terbaru dan terkini!

Muslimah Fashion & Muslimah Wear Shop

Muslimah Fashion & Muslimah Wear Shop

In SweetHijab.com blog, we’re committed in providing the high-quality and affordable Muslimah fashion and Muslimah wear products. We’re an online boutique store which primarily served Malaysians.

Don’t worry if you’re from outside Malaysia, we always strive hard to provide you an alternative option to buy in wholesale.

Price: RM38 each

Materials: Lycra

Type: Normal/Biasa (Exclusive Design)

Size: Adjustable Size S or Size M

Length: (Refer to the picture)

Colour: (What you see is what you get. Due to your computer monitor and light effect during photo shoot session, please expect a 10% variance in colour difference)

Wash Instruction: Please use hand wash only

Ironing: Awning can be iron

Tudung Lycra Corak – Murah!

by Sweet Hijab on May 18, 2010

in Hijab,Tudung,Tudung Lycra

Price: RM33 each
Materials:
Lycra
Type:
Normal / Biasa
Size:
Adjustable Size S or Size M
Length:
(Refer to the picture)
Colour:
(What you see is what you get. Due to your computer monitor and light effect during photo shoot session, please expect a 10% variance in colour difference)
Wash Instruction:
Please use hand wash only
Ironing:
Awning can be iron

Price: RM33 each
Materials: Lycra
Type: Oval/Pusing
Size: Adjustable Size S or Size M
Length: (Refer to the picture)
Colour: (What you see is what you get. Due to your computer monitor and light effect during photo shoot session, please expect a 10% variance in colour difference)
Wash Instruction: Please use hand wash only
Ironing: Awning can be iron

We don’t just sell tudung, but we know what we sell and the inside-out.

What is Lycra?
Lycra is a popular stretchy fabric used for, mostly, a variety of clothing items including tudung/hijab/jilbab. With its stretching qualities, Lycra is a one-of-a-kind fabric. Lycra is known for its elasticity and form-fitting nature. Lycra is more often used in women’s clothing than men’s, due to the form-fitting nature that appeals more to women.
Lycra can be stretched up to 600 percent, yet still return to its original shape and size.

What is Shantung?
Silk Shantung is a dupionni type of silk that comes from the Shantung Province of China. Shantung  is a heavy fabric that is often made with either silk fibers or some form of synthetic fibers that are meant to be substitutes for cotton filaments. Sometimes referred to as spun wild silk, the texture of shantung is somewhat rough but not unpleasant to the touch.

Tudung Lycra Corak & Plain

Tudung Lycra Corak & Plain

Samada anda perasan atau tidak, sekarang ini tudung lycra seakan-akan sudah jadi trend. Pergi mana-mana pun, nampak orang pakai Tudung Lycra. Mungkin antara faktor-faktor yang menyebabkan ramai memilihnya ialah kerana mudah dipakai.

Walaupun ada juga bermacam-macam jenis tudung lycra seperti lycra batu, bercorak, plain, diamond, labuh, printed, semuanya adalah sama. Ia tetap kita panggil ‘instant hijab’ atau dalam Bahasa Malaysia, ‘tudung segera’.

Sarung sahaja di kepala dah selesa untuk keluar berjalan-jalan!

Memang agak sukar untuk mencari tudung lycra labuh besaiz L, XL atau XXL, kerana tidak banyak pilihan. Produk tudung lycra kami semuanya bersaiz S, yang boleh diadjust menjadi saiz M.

Tidak banyak beza antara tudung lycra Korea, Thailand, Taiwan atau Indonesia. Apa yang lebih penting adalah ‘awning’ tudung tersebut. Awning yang paling mendapat sambutan ialah ‘awning thai silk’. Ia lembut dan nampak elok bila dipakai.

Sila lawati kategori Tudung Lycra untuk melihat stok terkini dan terbaru. Anda juga meminati Tudung Syria.

Kami juga menawarkan tudung lycra pada harga borong mengikut kuantiti minimum yang ditetapkan. Lawati page Wholesale atau Borong untuk mengetahui lebih lanjut.

Selamat bershopping online!